JaakkoKorpi-Anttila http://www.xn--hammaslkri-w5aab.net/kamin/kaminiitto.html

Sikstiiniläiskappeli 500 vuotta

Sikstuksen kappeli eli Sikstiiniläiskappeli täyttää 31.10.2012  500 vuotta. Michelangelo sai paavi Julius II:n tilaaman kattoholvin 6-vuotisen maalaustyönsä valmiiksi tuolloin. Freskoa oli silloin valmiina 1100 neliömetriä. Oli siinä ollut sutimista.

Nykyään kappelissa käy noin 30000 turistia päivittäin. Se on niin suuri määrä, että Vatikaani on suunnitellut määrän rajoittamista, varsinkin kun vasta ensi vuonna saadaan uudet ilmastointilaitteet.


*

PS. Paavi Julius II määräsi vuonna 1507 ns. Pietarinaneet, joiden markkinoinnin Alppien pohjoispuolella hoiti Johann Tetzel. Samaisesta paavi Julius II:sta Erasmus Rotterdamilainen julkaisi 1518 satiirin 'Julius exclusus', joka kuvaa paavin onnistumatonta yritystä päästä taivaaseen.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Kun taiteilija Michelangelo pensseleineen ensin kuuden vuoden ajan oli ollut hutkija kappelissa, totesi mies kulttuurikapakassa urakan jälkeen olevansa katki ja huppelissa.

Vatikaanin museokierros oli ainakin 80-luvulla järjestetty niin, että vieras joutui vaeltamaan mielettömät matkat eri saleissa ja käytävillä ennen päätymistään sikstiiniläiskappeliin. Jonkinlainen sokeri pohjalla siis.

Tämän blogin suosituimmat

Kirjoittajan suosituimmat Puheenvuoro-palvelussa

Mainos

Netin kootut tarjoukset ja alennukset