JaakkoKorpi-Anttila http://www.xn--hammaslkri-w5aab.net/kamin/kaminiitto.html

Uusi paavi Fransiscus I, taustoitusta

Buenos Airesin arkkipiispa, kardinaali Jorge Mario Bergoglio, on nyt uusi paavi Fransicus I.  Hänen vanhempansa ovat lähtöisin Italian Piemontesta, isä veturinkuljettaja ja äiti oli kotona. Tämä jesuiittapappi syntyi Buenos Airesissa 17.12.1936, opiskeli Hipólito Yrigoyenin teknillisestä oppilaitoksesta kemian insinööriksi, mutta 21-vuotiaana (1957) päätti lähteä opiskelemaan jesuiittakouluun valmistuen papiksi 13.12.1969. Kun paavi Johannespaavali kuoli 2.4.2005, oli hän jo tuolloin vahva ehdokas hänen seuraajakseen saaden 40 ääntä Joseph Ratzingerin 77 vastaan.

Bergoglio, joka oli tottunut aina olemaan ensimmäinen, toimi jesuiittapäällikkönä sotilasdiktatuurin aikana (1973-79), sen jälkeen teologian professorina ja vihittiin piispaksi 20.5.1992, Buenos Airesin arkkipiispaksi 28.2.1998 ja kardinaaliksi 21.2.2001. Hänen välinsä viranomaisten kanssa olivat joskus niin kireällä, että hän joutui jopa pidätetyksi. Nykyisen presidentin ja häntä edeltävän miehensä kanssa sekä näiden hallitusten kanssa Bergoglio oli viileissä ja etäisissä väleissä.

Ehkä suuresta siirtolaisuudesta johtuen Argentiina ei ole koskaan suhtautunut homouteen jyrkästi. Bergoglio on tästä poikkeus ja siksi Buenos Airesin suuret homoyhteisöt vastustavat uuden paavin asenteita. Vaikka toiset korostavat nykyisen paavin vaatimatonta tapaa matkustaa julkisilla kulkuvälineillä ja laittaa itse ruokansa sekä yrityksistä vieroittaa köyhät nuoret huumeista, argentiinalainen homoyhteisö (CHA, Communidad Homsexual Argentina) suhtautuu varsin nuivasti hänen valintaansa. Heidän mielestään valinta on katolisen kirkon kostoajatukseen perustuva ristiretki varsinkin Argentiinan homoavioliittoja vastaan.

Kun maassa vuonna 2010 keskustelu homoavioliittolaista kävi kuumana oli silloinen kardinaali se kirkon näkyvä persoona, joka vastusti lakiesitystä raivokkaasti. Hän mm. järjesti Buenos Airesin kongressitalon edustalle näyttävän mielenosoituksen, jonka yhteydessä luovutettiin kirkon vastustava kirje kansaedustajille samalla kun se lähettiin kaikkiin seurakuntiin kansalle luettavaksi. Bergoglion mukaan kyseessä ei ollut kirkon vaan Jumalan sota homoavioliittoja vastaan ja hän piti lakiesitystä perkeleen suunnitelmana tuhota Argentiinan perhe- ja sosiaaliyhteiskunta.

Kardinaali työskenteli ahkerasti kulisseissa maakuntien piispojen kautta painostaakseen senaattoreita ja kansanedustajia lakiesitystä vastustavalle kannalle. CHA:n mukaan hän on johdonmukaisesti vastustanut sukupuolineutraaleja oikeuksia. Homoavioliittoja koskevassa lakiasiassa nykyinen paavi jäi häviäjien puolelle. Kukaan ei usko, että uuden paavin aikana olisi tilaa uudistuksille ja asennemuutoksille, vaikka maailmassa on edelleen kahdeksan maata, joissa homoudesta tuomitaan kuolemaan.

Naisten tasa-arvoa ajavasta yhdistyksestä viestitetään, että uusi paavi vastustaa ehkäisyvälineitä, sukupuolivalistuksen antamista kouluissa sekä aborttia. Näin jatkuen katolinen kirkko tulee aina olemaan kansaa ja demokratiaa vastaan sekä ajamaan uskon yksipuolistamista koko maailmassa.

 

Lähteitä

http://www.clarin.com/mundo/eligio-nombre-Francisco_0_881912029.html

http://www.lanacion.com.ar/1562857-francisco-i-y-su-impacto-en-la-politi...

http://www.clarin.com/mundo/Lactosa-azufre-fumata_0_881911939.html

http://www.clarin.com/europa/Bergoglio-tecnico-quimico-llego-Vaticano_0_...

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän JaakkoKorpi-Anttila kuva
Jaakko Korpi-Anttila

Argentiinan nykypäivän ihmeet: Messi, Maxima, Bergoglio

Bergoglio fanittaa San Lorenzon jalkapaloseuraa ja peronismia. Peronisti on nyt pyhän istuimen valtias.

Häntä ei valittu sen tähden, että Etelä-Amerikassa on eniten katolisia maailmassa, mutta varmaan tätäkin asiaa ajateltiin.

Bergogliosta tuli paavi, koska hän on älykäs ja jyrkkä kirkon mies, joka ensimmäisenä otti Fransiscuksen nimen viestittäen tällä fransiskaanien köyhyyslupausta.

Myös hänen vihollisensa, Kirchneriläiset, olivat valitsemassa häntä paaviksi. Cristina Kirchnerinkin oli pakko lähettää onnittelut.

Hänen entinen opinahjonsa, nykyisin Tecnopolis, miettii kuumeisesti, miten muistaa entistä oppilastaan.

Ja jos vielä kaivataan yllätyksellisyyttä, niin paaviksi valitseminen tapahtui Pyhän Cristinan päivänä (13.03.13).
*

Argentiinan sotilasdiktatuuri (1976–1983) lukuina:
2818 päivää kesti
30 000 henkilöä kidnapattiin laittomasti sortokauden aikana, suurin osa katosi lopullisesti
500 vauvaa varastettiin äideiltään, osa syntyi salaisissa vankiloissa
100 vauvaa sijoitettiin uudelleen ja alkuperäinen henkilöllisyys häivytettiin
500 salaista pidätyskeskusta oli toiminnassa diktatuurin aikana, suurin merisotakoulussa
5000 vankia ’käsiteltiin’ merisotakoulussa
46 000 miljoonaa dollaria kasvoivat valtion velat em. aikana (ulkomaisia $6,3 mrd)
517 prosenttia oli inflaatio vuosien 1976-83 välisenä aikana
14 000 sotilasta lähetettiin Falklandin (Malvinas) saarille 1982 valloittamaan niitä
694 sotilasta kaatui Falklandin sodassa Englantia vastaan

Nykyisen paavin yhteyksistä 'likaiseen sotaan' kirjoittaa mm. Raisa Musakka sekä globalresearchin sivuilla on artikkeli kuvineen:“Washington’s Pope”? Who is Pope Francis I? Cardinal Jorge Mario Bergoglio and Argentina’s “Dirty War”

Käyttäjän jaanapaju kuva
Jaana Paju

"--Näin jatkuen katolinen kirkko tulee aina olemaan kansaa ja demokratiaa vastaan"

Ja kun kolikko kilahtaa, niin taivaspaikka siunaantuu...

Käyttäjän JaakkoKorpi-Anttila kuva
Jaakko Korpi-Anttila

> #2 /JP:lle - - Se taisi olla Leo X (1513-1521) eli Giovanni di Lorenzo de' Medici, joka sanoi tarinan Jeesuksesta tuoneen kirkolle paljon rahaa. Saksalainen dominikaani ja anekauppias Johann Tetzel käytti tätä JP:n mainitsemaa mainoslausetta suurella innolla ja sen seurauksena Pietarin kirkko jököttää nyt Roomassa Sixtuksen kappeleineen, missä muutama päivä sitten valittiin uusi paavi.

(Sivuharppaus: Medicien vaakunassa on kolme pyörylää ja Ranskan lilja. Pyörylät tarkoittavat rahaa ja liljan käytön salli Ranskan kuningas, koska Medicit olivat Ranskan sotien päärahoittajia.)

Käyttäjän JaakkoKorpi-Anttila kuva
Jaakko Korpi-Anttila

Paavi horjuu jo

CNN näytti videota, jolla uusi paavi oli kaatua kompastuttuaan viittaansa kardinaalikokouksessa tänä aamuna (15.3.13).
--
Näyttävät poistaneen otoksen.

Käyttäjän JaakkoKorpi-Anttila kuva
Jaakko Korpi-Anttila

Lehdistötilaisuus 16.3.13. paavi F1: "Haluan köyhän kirkon köyhille ihmisille". Sanoi myös valinneensa nimen kunniottaakseen Fransicus Assisilaista.

Tämän blogin suosituimmat

Kirjoittajan suosituimmat Puheenvuoro-palvelussa

Mainos

Netin kootut tarjoukset ja alennukset