JaakkoKorpi-Anttila

Onnittelut uusille ylioppilaille!

Olen nyt sitten vihdoinkin päättänyt ylioppilastutkinnon toisen osan. Olin nimittäin Loimaalla ylioppilasjuhlissa, jossa meitä vastaavia oli siellä paikalla 25 pönöttäjää 55:stä kutsutuista. Olemme nyt sitten riemuylioppilaita. Siitä on 50 vuotta, kun suuren juhlayleisön edessä tutisevin jaloin astelin ottamaan vastaan vain yhden i:n sisältävää päästötodistusta sekä ylioppilaslakkiani, jonka tuuli myöhemmässä vaiheessa otti Ullanlinnan vappukarkeloissa omakseen ja ilmeisesti se päätyi kunniakkaan taiston jälkeen kaatopaikalle.

 

Edellisenä iltana, kun sovittelin kotiristin yo-lakkia päähäni, peilistä pälyili tihruisin silmin, tunteistaan hidas ja henkisesti jäykkä kaveri, joka selvästi oli saanut toiset reput elämän tutkinnosta. Mutta ajattelin kuitenkin, että kyllä minulle cum laude improbatur (kiitoksella hylätty) on ihan riittävä arvosana, kun ottaa huomioon kyvyt, taidot ja järkevyyden.

 

Kun katseli noita vähän yli 90 nuorta, joiden olemus huusi kovalla äänellä, että tule elämä ja ota meidät mukaasi, niin jotain sitä meikäläisen sisikunnassa läikähteli. Nyt oli paraatin aika ja samalla voi hetken korkealta vuorelta katsella, mihin askeleensa suuntaa seuraavassa vaiheessa. Onnea matkalle!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Hilkka Laronia

Onnea kaikille ylioppilaille ja sulle ja teille riemuylioppihlaile!

Käyttäjän JaakkoKorpi-Anttila kuva
Jaakko Korpi-Anttila

>HL: " Onnea..."

Kiitos, sitä tarvitaan!

Tämän blogin suosituimmat

Kirjoittajan suosituimmat Puheenvuoro-palvelussa