JaakkoKorpi-Anttila http://www.xn--hammaslkri-w5aab.net/kamin/kaminiitto.html

Ajat muuttuvat, samoin kulttuuri

Grigori Potjomkin rakensi Stavropolin ('Ristin kaupunki') Katariina Suuren määräyksestä Pohjois-Kaukasiaan. Nyt siellä on somessa ilkkunut Viktor Krasnov niminen kaveri, joka on kirjoittanut, ettei jumalaa ole olemassa ja että raamattu on juutalainen satukokoelma ja totuusarvoltaan häränjätöksen luokkaa. Ortodoksinen kirkko otti tästä nokkiinsa.

Neuvostoaikaan hän olisi tästä jutusta saanut kunniaristin, nyt hän roikkuu kohta itse ristillä tai ainakin istuu vankilassa. Nykylaki sanoo, että hyökkäys Venäjän ortodoksisten kristittyjen uskoa vastaan on rikos.

Patriarkka Kirill on Putin kaveri ja ortodoksisuus on taas hallinnon yksi tukijaloista, joten Viktorin mahdollisuudet jäädä ilman rankaisua ovat minimaaliset, vaikka hän ehti jo olla valtion puolesta kuukauden kuulustelujen ajan psykiatrisessa 'hoidossa'.

Muinaisuudessa NL:ssa käydessäni 'hakemassa tietoa rajan takaa' oppaamme selitti, että NL:ssa toisin kuin Suomessa on täydellinen uskonnonvapaus: ”meillä voi vapaasti tehdä uskonnonvastaista propagandaa, Suomessa ei”.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

T Piepponen

Jumalat ovat äärifundamentalisteja.

Jostain mysteerillisestä syystä johtuen äärifundamentalisti ei luuloista huolimatta usko mitään muuta kuin nyrkkiä.

https://www.youtube.com/watch?v=p_-sf0VVf5k, biisi liittyy vain siinä määrin, että taaton tai ei niin paikka pitää olla jokaiselle.

Käyttäjän DanielMalinen kuva
Daniel Malinen

Mielestäni ei pätevä väite että kaikki jumalat ja uskovaiset ovat äärifundamentalisteja, jumalista voisi vaikka menneen kalevalan päivän kunniaksi ottaa Ukon eli Ilmarisen.

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen

Tämän blogin suosituimmat

Kirjoittajan suosituimmat Puheenvuoro-palvelussa

Mainos

Netin kootut tarjoukset ja alennukset