JaakkoKorpi-Anttila

Mamma Mia! ja ihmissuhdekomediaa

Kriitikko Lauri Meri näyttää lyttäävän osittain vaikenemalla otsikon musikaalin, jonka kantaesitys Messukeskuksen Amfi-teatterissa tapahtui viikonvaihteessa. Odotukset olivat korkealla, kun Maria Veitolaa myöten näkyvyyttä esitykselle etsittiin kissojen ja koirien kanssa. Luulen, että Meri piiloviittasi tähänkin otsikoimalla koko sivun arvostelunsa (HS sunnuntai C4, 6.5.2018) ”Hulvaton musikaali näkee nyt itsensä ihmissuhdekomediana”.

Vain arvostelun ingressissä mainitaan miesesiintyjien nimet, muualla tekstissä ei ollut heistä halaistua sanaa. Sen sijaan huonoon äänentoistoon kyllä vedotaan, mutta oliko se vain tekosyy, ettei tarvinnut antaa ’palautetta’ miespuolisista laulajista. Jos oikein tulkitsen kriitikon kirjoituksen, niin fiasko mikä fiasko, eikä kyse ole italialaisesta punaviinipullosta koreineen. Ehkä pitää odottaa parempia arvosteluja ennen kuin varaan lipun.

Helsingin Sanomat yritti selvästi paikata asiaa ja antoi Mamma Mialle lisää ilmaista mainostilaa koko sivun verran kirjoittamalla Abbasta positiiviseen sävyyn heti perään maanantaina (HS 7.5.2018 B5). Muutakaan selitystä en näe sille, että näin paljon palstatilaa uhrataan Abban historian toistolle. - Voi mamma mia!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen

Abban olen nähnyt kolmesti; Ruotsalaisessa teatterissa ja Lontoolaisessa teatterissa livenä ja sitten vielä elokuvana. En enää jaksa innostua siitä. En jaksa lukea edes arvosteluja. Tarina on liian tuttu, kappaleetkin aikansa tuotteita, yksi menettelee sillon tällöin, mutta ei koko repertuaari. Miksi sitä esitetään yhtä uudelleen? Eikö muuta olisi jo tarjolla? Uskon kuitenkin suomalaiseen osaamiseen. Onhan se vuosien myötä merkittävästi parantunut. Lontoossa olen nähnyt Oopperan kummituksen, Cats jne. ja silloin vielä tuntui, että olimme jäljessä siitä, mitä muualla taidetaan. Nyt olisi aika jonkin omaperäisen?

Tämän blogin suosituimmat

Kirjoittajan suosituimmat Puheenvuoro-palvelussa