*

JaakkoKorpi-Anttila http://www.xn--hammaslkri-w5aab.net/kamin/kaminiitto.html

Kaikki blogit puheenaiheesta Lampaat

Palvaus - lampaanviulu

Pääsiäiseen kuuluu (monen mielestä) palvattu lammasliha. Erityisesti lampaanviulu on varsinaista herkkua. Ohessa lyhyt kertomus palvilihan valmistuksesta, jossa kuvat kertonevat lähes kaiken. Lähiseudulta ostettu lammas paloiteltiin, jolloin palvaamiseen varattiin pari paistia sekä pari lapaa. Lihaan voidaan ruiskuttaa 10%:n suolaliuos. Tähän tarkoitukseen käytetään 25 ml ruisku, jossa on vahva neula. Yhteen lampaanviuluun ruiskutetaan noin 6 ruiskutusta (noin 5 cm välein). Toinen vaihtoehto on lihojen pitäminen suolaliuoksessa neljän vuorokauden ajan.

Talvikuvia Raaseporista

Tuotan pettymyksen, jos lunta odotatte näkevänne. Talvihan alkoi tänään virallisesti. Täällä talvi ei ole yleensä erityisen luminen, joten laitan tämän päivän tilanteen kuvina. Näin todellakin nähdään miten erilaista talvi voi vielä tähän aikaan olla eri puolilla Suomea. Olisi minulla ollut vanhoja talvikuvia, joissa on luntakin havaittavissa. Jotenkin pidän enemmän ajankohtaisen tilanteen kuvaamisesta.

Tämän blogin suosituimmat

Mainos

Netin kootut tarjoukset ja alennukset

Julkaise syötteitä