JaakkoKorpi-Anttila

Ei elämästä selviä kuin tuurilla

Science lehti tietää kertoa, että 65 % syöpään sairastumisista johtuu huonosta tuurista. Baltimoren lääketieteellisessä Johns Hopkinsin yliopistossa on 31 syöpälajia tutkittu ja paljastui, että niiden syntyyn pääasialliset syyt eivät suinkaan olleet perinnölliset tai ympäristötekijät vaan DNA mutaation syntyminen sattumalta.

Suuren osan tunnettujen pahanlaatuisten kasvaimien syynä eivät olleet perinnälliset tai ulkoiset tekijät, pois lukien tupakointi, vaan aiheuttajana oli sattuma, joka oli vallitseva tekijä kahdessa kolmesta tapauksesta.

DNA:n mutaatiot syntyvät sattumalta solujen jakautuessa eri puolilla kehoa. Tiedemiehet tutkivat 31 erilaista syöpätyyppiä, joista 22 syöpälajilla (ml. leukemia, haima-, munasarja-, kives- ja aivosyövät) voitiin selittää vain biologisella huonolla tuurilla. Siten 65 % syövistä johtuu DNA mutaatioista eikä hoitavan lääkärin tarvitsisi yrittää hakea muita selityksiä syövän syyksi.

Hieman tässä jää sellainen mutu-vaikutelma, sattuman eli tilastotieteilijä J. C. Fr. Gaussin niskaan sälytetään sellaista, mitä ei osata muutoin selittää.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Elämästä selviää tuurilla, mutta sitten kuolema korjaa pois.

Käyttäjän JaakkoKorpi-Anttila kuva
Jaakko Korpi-Anttila

Tämä vaara on aina olemassa!

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Oikeastaan nämä asiat on tiedetty jo kauan...ihmisessä syntyy syöpäsoluja joka päivä, suurin osa tuhotaan. Elimistö itse tuottaa syöpää aiheuttavia aineita, mm. sappihapot ja kuulemma kaikilla yli 70-vuotiailla miehillä on eturauhasessa vähän syöpää, mutta kasvu on niin hidasta, ettei oikeastaan haittaa.

Elämä on itsensä terminoiva prosessi.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Jokaisella miehellä on sen verran, että ei haittaa;))

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen