JaakkoKorpi-Anttila

Tappaako himourheilu?

Kevyen hölkkäämisen on todettu pidentävän elinikää viidestä kuuteen vuotta. Eliniän todettiin pitenevän eniten niillä, jotka hölkkäsivät rauhalliseen tahtiin kolmena kertana viikossa yhteensä 1-2,5 tuntia.


Vanha kansa tiesi kokemuksesta, että tanssi pitää ruumiin ja sielun vireänä ja parantaa niin pienemmät kuin suuremmatkin vaivat. Muutama sukupolvi sitten nuoriso haki sosiaaliset kontaktinsa tanssilavoilta ja iltamista eikä terasseilta kuten nyt. Monet tutkimukset osoittavat, että tanssilla on monia etuja, jotka vaikuttavat suotuisasti ihmisen mielenterveyteen ja fyysiseen kuntoon.

Sekä kävely että tanssi parantavat muistia, mutta on havaittu monitehtäväharjoituksissa, kuten puhuminen ja samanaikainen vastaaminen sähköpostiviestiin, että tanssiharjoittelu antaa paremman tuloksen. Sama koskee tasapainoa ja motorisia suorituksia.Tanssi on aerobista liikuntaa ja siten erinomaista myös sydänsairauksista kärsiville.Tanssin avulla varsinkin ikäihmiset pidetään aktiivisina ja optimistisina.

Tanssi sisältää montaa terapeuttista elementtiä, joten sen avulla saavutetaan monta kärpästä yhdellä iskulla. Se koskettaa fyysistä, psyykkistä, mentaalista ja sosiaalista puolta ihmisissä. Esimerkiksi harvassa aktiviteetissa pääsee koskettamaan toista ihmistä. Sosiaaliset pelot poistuvat ja itseluottamus kasvaa, kun säännöllisesti käy tansseissa.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Seppo Hildén

"Sosiaaliset pelot poistuvat ja itseluottamus kasvaa, kun säännöllisesti käy tansseissa."

Toteaa pakkiensaannin Suomen ennätysmies, vai muistinko oikein?

No Jaakko, huumoria, huumoria, paitsi että turha sitä sinulle on sanoa, huumorimies kun olet itsekin.

Kyllä, kevyt liikunta pidentää ikää ja himourheilu vastaavasti tappaa, tai ainakin pistää polvilumpiot ja muut paikat titaanisiksi jo aika varhaisessa eläkeiässä.

Mutta tanssi, se se on kevyttä ja mieltä ylentävää liikuntaa.

Käyttäjän JaakkoKorpi-Anttila kuva
Jaakko Korpi-Anttila

Eivät nuo dosentitkaan niin pilkuntarkkoja edes maidenvälisissä selvityksissään ole. Kaipa sitä meikäläisellekin pientä joustoa ja vanutusta asioiden käsittelyssä ja tulkitsemisessa sallitaan!

Puheenaiheeseen liittyvää

Tämän blogin suosituimmat

Kirjoittajan suosituimmat Puheenvuoro-palvelussa