JaakkoKorpi-Anttila http://www.xn--hammaslkri-w5aab.net/kamin/kaminiitto.html

Itsetunto

Lähestyessäni sitä ikää, jolloin ainoa enää kunnolla pelaava aisti on itsetunto, en malta olla antamatta hyviä neuvoja nouseville sukupolville. Tanssii Tähtien kanssa -ohjelman kansansuosikki 'Tami ' Tamminen antoi hyvästä ellei peräti ylikehittyneestä itsetunnosta hieman kitkeränmakuisen lausunnon puhuessaan ohjelman tuomareista, varsinkin siitä vaaleatukkaisesta naisesta ja vähätukkaisesta miehestä, valitettavasti en nyt muista heidän nimiään, kun eivät satu olemaan tuttujakaan.


Hyvä itsetunto pienentää monien mielenterveyssairauksien saamisen riskiä. Tällaisia sairauksia ovat esimerkiksi anoreksia, bulimiaa ja masennus. Tanssi on luovaa toimintaa, joka vahvistaa itsetuntoa ja osaltaan auttaa pitämään näitä sairauksia loitolla.


Tansseissa ihminen yleensä tuntee niin henkisen kuin fyysisen olonsa mukavaksi. Muun muassa vatsatanssi ja flamenco sekä monet afrikkalaiset tanssit ovat erinomaisia itsetunnon kohottajia, koska niissä hyödynnetään ihmisen luovuutta ilman ahdistavia ja itsetuntoa murentavia sääntöjä. Niin pari- kuin soolotanssissa jo opetteluvaiheessa voi itse kukin esittää todellista minäänsä askelia ja kuvioita ilmentäessään.


Liikuntamuotona tanssi on terveyden ylläpidon kannalta kehittynyt optimaaliseksi harjoitusmuodoksi. Se ei pelkästään lisää fyysistä kuntoa, vaan auttaa ehkäisemään erilaisia sairauksia ja niiden oireita. Tanssiin liittyy sosiaalisuutta ja luovuutta edistäviä piirteitä, mikä tekee siitä houkuttelevamman kuin monet muut aerobista lajit. Asiantuntijoiden mielestä harjoittelun motivaatio säilyy sitä paremmin mitä enemmän siihen liittyy tarkoitusta.


Itsetunnon kohottaminen tanssin ja hauskanpidon avulla on erinomainen strategia hyvälle elämälle. Tanssin asiantuntijat korostavat lakkaamatta sitä, että tanssi antaa mahdollisuuksia parantaa itsetuntoa ja voittaa sisäiset pelkonsa hassuttelun avulla sekä samalla löytää itsensä ja luovalla tavalla ilmaista itseään.


Tanssissa ruumis, mieli ja sielu yhdistyvät. Tanssi mahdollistaa uusien ihmissuhteiden luomisen sekä sosiaalisen yhteenkuuluvaisuuden ja samaistumisen jakamisen toisten kanssa. Kaikki nämä tanssiin liittyvät tekijät lisäävät itsetuntoa jo ensimmäisellä tanssitunneilla, oma jo sinällään on terapeuttinen tapahtuma.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (11 kommenttia)

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Olen samaa mieltä, että liikauntamuotona tanssi on ylivertainen.
Mulle se on vaan jäänyt ja enää ei hengästymättä tanssisi kappalettakaan.
Upeimpia tanssikokemuksia on kun afrikkalaiset ovat ottaneet mukaansa tanssi-iloitteluun. Myös monet muut huimat tanssikokemukset muistuvat mieleen. Tanssi on niin kokonaisvaltainen ja välitön fyysisen ja henkisen yhdistävä kokemus, että tuskin paraskaan...

Käyttäjän JaakkoKorpi-Anttila kuva
Jaakko Korpi-Anttila

>#1/MB: ”.. afrikkalaiset ovat ottaneet mukaansa tanssi-iloitteluu ..”
Mandelan talon edessä paikalliset järjestivät 'ruumiinvalvojaiset' tanssien. Se on minusta hieno tapa osoittaa kunniotusta vainajalle.

Satuin olemaan viime lauantaina Lohjan Tanhuhovissa Sinitaivas -orkesterin johdateltavana. Väliajalla tuli tämä Mandelan tapaus puheeksi, niin tilasin tämän nuorista miehistä koostuvan orkesterin alustavasti soittamaan omiin hautajaistanssiaisiini. Ainakaan kanttoriksi Tampereelta kohtapuoleen valmistuva orkesterin kosketinsoittaja ei pannut asiaa pahakseen, päinvastoin yleistyessään tapa lisäisi alan työllisyyttä.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Hyvä ajatus. Onhan se hienoa jos hautajaisissa otetaan huomioon vainajan hartainta harrastusta.

Seppo Hildén

"Itsetunnon kohottaminen tanssin ja hauskanpidon avulla on erinomainen strategia hyvälle elämälle."

Jaakko, pikkasen epäilen ettei pelkkä tanssi ja hauskanpito ole hyvä strategia elämälle.

Muisteleppa mitenkä kävi Kalle Tappiselle kun se vetäisi kohtalokkaan samban.

Meni tilipussi, tuli kohmelo ja piti palata vielä katuvana äkäisen eukkonsa luokse.

Ei siinä samba paljoa itsetuntoa kohentanut, heh.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Jaakko on käsittäkseni harrastanut paritanssia jo pitkään. Pitäisin hänen kokemustaan luotettavampana kuin jonkun laulun Kalle Tappisten.
Ei suinkaan Jaakko väittänyt, että pelkkä tanssi ja hauskanpito riittäisi elämän strategiaksi. Kai työtäkin pitää tehdä jos sitä onnistuu saamaan.

Käyttäjän JaakkoKorpi-Anttila kuva
Jaakko Korpi-Anttila

>#4/SH:
Jo antiikin filosofit korostivat kohtuullisuutta. Jotenkin meni niin, että hyvä on hyvän ja huonon ääripään keskiarvo.

Kyllä tanssi voi olla addiktoivaa niin kuin kaikki ylettömyys. Jotkut käyvät raveissa ja elokuvissa jopa useammin kuin kerran kuussa. Tanssizombeja näkee meikäläisen lisäksi aina silloin tällöin lavoilla. Toiset juoksevat henkensä edestä, toiset tanssivat ja toiset ..

Käyttäjän JaakkoKorpi-Anttila kuva
Jaakko Korpi-Anttila

>#7/MB:
.. en ajatellut bloggausta, se on koko ajan kielen päällä, mutta en saa vain sitä ulos..

Edit 13.12.13.9:58
Seija herätti kolmen aikaan aamuyöllä ja vinkui, että buggia (sic!) tarkoitat ja yritä nyt ensi kerralla muistaa.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Jotkut täyttävät ristisana tehtäviä tai sudokoja.

Käyttäjän JaakkoKorpi-Anttila kuva
Jaakko Korpi-Anttila

>#9/MB:
Peittääkseni jotenkin sen, etten osaa täyttää ristisanatehtäviä enkä sodukoja, aloin eläköityäni lukea espanjaa. Siinäkin haetaan sanakirjasta sanoja ja ihmetellään, mitä tuokin sana oikeasti tarkoittaa. Se ei ole niin vaativaa, joten sopii paremmin minun kummallekin aivosolulleni, joiden ylirasittamista välttelen.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Kielten opiskelukin on mainio dementian torjuntakeinoa.
Olet monipuolisesti varautunut kun vielä tanssit ja bloggailet.

Tämän blogin suosituimmat

Kirjoittajan suosituimmat Puheenvuoro-palvelussa

Mainos

Netin kootut tarjoukset ja alennukset