JaakkoKorpi-Anttila

Ryhdy puhelinmyyjäksi!

Kuulin entiseltä päivän puhelinmyyjänä olleelta pika-analyysin meitä kapitalisteja vaivaavista puhelinmyyjistä, puhelinmyynnin perusideasta ja myyjän tuloista. Kuvitteellinen putkifirma palkkaa työttömän nuoren naishenkilön myyjäksi 1200 euron kuukausipalkalla plus bonukset myydyn tuloksen perusteella. Kohteena olkoon vaikka talonomistajat, joille tarjotaan ilmaista tarkastusta ja kustannusarviota mahdollisesta remontista.

Tavoitteena on soittaa 35 puhelua tunnissa ja kuukausityöaika on 160 tuntia (40h/vko*4 vko/kk ulkomailla asuvalle skypettäjälle, Maltan lain mukainen työsopimus) eli 35*160 = 5 600 soittoa kuukaudessa. Putkifirmalle jokainen kohdesoitto tulee siten teoriassa maksamaan 21,4 senttiä. Käytännössä kukaan ei saa bonusta, koska puheluun vastaaja harvoin jos silloinkaan ostaa mitään. Soittajan yhteydenotto kestää keskimäärin lähes minuutin verran ja toisen minuutin aikana ehtii lukemaan putkifirman tiedot ja yhteydenottotoivomuksen. Soittajan kannalta siis turha soitto, mutta putkifirman kannalta alle 25 senttä maksanut kohdemainos, jonka perusteella asiasta kiinnostunut mahdollisesti ottaa myöhemmin suoraan yhteyden putkifirmaan, joka tuskin muistaa tai osaa tulouttaa muutaman sentin bonusta puhelinmyyjälleen, joka ei enää ole palkkalistoilla.

Harva on koko kuukautta palkkalistoilla eli riittävä määrä muutaman päivän palkatonta pätkätyötä tekevää tarkoittaa tälle putkifirmalle ilmaista mainostamista. Kysymys kuuluu ketä huijataan prosessissa eniten?

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän MirjamiParant1 kuva
Mirjami Parant

Huijaukset ovat tulleet jäädäkseen. Puhelinmyyjät, nuo hyväksikäytetyt, kiltit ja työtä tarvitsevat, ovat paras kohderyhmä.

Työtä tehdään ns. harmaalla vyöhykkeellä, jonne lain kirjain ei yllä, eikä ammattiliitot ole uhkana.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Merkityksellinen asia, joka minulta on jäänyt huomiotta, on tuo suhteellisen edullinen kontaktihinta. Kun noita puhelinmyyjiä tuntuu riitävän. Useinhan siinä on putkifirman ja asiakkaan välissä se puhelinmyyntifirma, mutta ei se muuta olennaisesti tuota kuviota.

Käyttäjän JaakkoKorpi-Anttila kuva
Jaakko Korpi-Anttila

→ #2/RJ: ”..Useinhan siinä on putkifirman ja asiakkaan välissä se puhelinmyyntifirma..”

Juuri näin se käytännössä on. Ja puhelinmyyntifirmalla ja soittajalla on ’työsopimus’, jonka erimielisyydet käsitellään Maltan oikeusasteissa. Tosin harva ehtii sopimusta allekirjoittamaan ennnen kuin huomaa, mistä kysymys.

Tämän blogin suosituimmat

Kirjoittajan suosituimmat Puheenvuoro-palvelussa