JaakkoKorpi-Anttila

Ilmaston lämpeneminen ja mielenterveys

Epidemiologian professori Sir Andrew Haines (EASAC, European Academies Science Advisory Council) käsitteli 27 tiedemiehen tutkimusta, jossa selviteltiin ilmaston lämpenemisen vaikutusta ihmisen fyysiseen ja psyykkiseen terveyteen. Lämpöaallot ja tulvat vaikuttavat myös ihmisen aivoihin tuoden mukanaan muun muassa välittömiä ja pitempiaikaisia mielenterveysongelmia. Tämä tulee näkymään myös niin ahdistuslääkkeiden kuin huumausaineiden käytön kasvuna.

WHO:n pääjohtaja Tedros Adhanom Ghebreyesus vaatii, ettei pidä lykätä toimenpiteitä, joilla estetään ilmaston lämpeneminen. Hälytyskellot soivat ja on herättävä tositoimin. Paljon voidaan tehdä, mutta se vaatii poliittista globaalia tahtoa. Luonnon tasapaino järkkyy kiihtyvällä vauhdilla, kun olosuhteet ihmisten välinpitämättömyyden ja ahneuden vuoksi muuttuvat huonoon suuntaan.

Esimerkkinä voidaan ottaa denguekuumeen lisääntyminen, kun keltakuumehyttysen elinmahdollisuudet ovat parantuneet ilmaston lämpenemisen myötä. Toinen vakava huoli on ravintoaineiden tuotannon vaikeutuminen. Arvioidaan, että muutamassa vuosikymmenessä Välimeren alueella perinteisten viljelykasvien tuotto vähenee 25 %:lla.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän TeppoNygren1 kuva
Teppo Nygren

varmasti välimerenmaiden viljelykasvien tuotto vähenee, mutta ei ilmaston lämpenemisen vuoksi, vaan välimeren ilmaston kylmenemisen vuoksi. Maapallon akselin kulma on pienenemässä, mikä on vaikuttava tekijä. maapallon ilmasto tulee lämpenemään aikaisintaan 20 vuoden kuluessa sen 2 astetta, vaikkei ihminen edes tuottaisi ilmakehän painavinta kaasua hiilidioksidia (1,98 kg/m3) mitä kasvit tarvitsevat muuttaakseen fotosynteesin avulla siitä happea ja sokeria.

Käyttäjän LasseHietanen kuva
Lasse Hietanen

Hei. Kiitos Jaakko. Kyllä, mutta näen; että se "maa" on huolestuttavasti muuttunut huonommaksi; miksi sen Jeesus Kristus; alkujaan loi. Maa,-/eli, me ihminen. Eiköhän meidän pitäisi; kaikkein ensimmäiseksi pyrkiä siihen; tahtotilaan, mitä Hän tarkoitti; kun Hän sanoi: Ellette käänny ja tule lasten kaltaisiksi; ette pääse Taivasten Valtakuntaan. Sanotaanhan myös; toista ihmistä on vaikeampi saada muuttumaan, kuin itseään voi paremmin, helpommin muuttaa mieleisekseen. Siunaten, Lasse.

Tämän blogin suosituimmat

Kirjoittajan suosituimmat Puheenvuoro-palvelussa