JaakkoKorpi-Anttila

Tirkistely

Jonkin verran on sattunut silmiini tutkimusta esiintymisvietistä ja kaikenlaisesta viuhahtelusta. Eräs laji on asettuminen alttiiksi seksin harjoittamisesta kärähtämiselle julkisella paikalla kuten puistossa. Kielletyn hedelmän maistelu mausteena ahdistus ja syyllisyyden tunto lisää adrenaliinin erittymistä, mikä aiheuttaa hetkellistä riemua sekä hyvänolon ja täydellisyyden tunnetta. Katselu ja tulla katselluksi näyttelee ratkaisevaa osaa kaikessa ihmisen elämässä, niin myös seksuaalisissa nautinnoissa. Katseltava ei ole pelkästään kohde vaan se on katselijalle peili, jossa hän kohtaa halunsa.

 

Internetin YouTube on mullistanut mahdollisuudet päästä esille niin hyvässä kuin pahassa, varsinkin viime mainitussa. Julkisuuden henkilöiden itsestään ottamat masturbointiklipit (kaupunginvaltuutettu Olvido Hormigos), alastomana tai alusvaateisillaan keekoilut ( Costa Rican nuorisoministeri Karina Bolaño) ovat hyvänä esimerkkeinä viuhahteluun verrattavista tempauksista. Oma lukunsa on se, että varomattomuuttaan korkea-arvoiset henkilöt päästävät ulkopuolisia videoimaan aktejaan aikuisviihdepaikoissa. Näin kävi mm. kiinalisille, joiden tekemiset pääsivät paikalliseen mikroblogiin (Weibo).

 

Tarkoitukseni ei tällä kertaa ollut kaataa kovin paljoa tervaa ja höyheniä aikuisviihteen harjoittajiin, vaan korostaa muutamia analogia piirteitä lavatanssikulttuurin kanssa. Tanssi sopii ihmiselle, jotka haluavat kosketella ja tulla kosketelluiksi. Koskettelun avulla kohtaa vastakkaisen sukupuolen fyysiset ja aistilliset puolet avautuvat osapuolille. Flirttailevaa lähityyliä tanssissa sanotaankin joskus kolmen minuutin romanssiksi. Tanssi on kokonaisvaltaista eli sitä joko on mukana tai ei eli tanssii täysillä. Tanssi vaatii sitoutumista enemmän kuin se, että menee ulos kuuntelemaan melua ja ottamaan bisseä.

 

Lavatansseissa ennen riitti, että tytöt ”ol' pyntätty retonkiin” ja pojilla jakaus suorassa. Nykyisin kilpailu on mennyt sen verran kireäksi, että pitää pystyä vilauttamaan sopivasti niin rintavarustusta kuin pyrstöpuoltakin. Huomio herättäminen vastapuolessa on tietysti eräs osa asiasta, mutta vaakakupissa painaa myös halu esittää itseään. Sanotaan myös, että naiset pukeutuvat tilaisuuksiin kanssasisariaan verten ei niinkään miehiä varten.

 

Itse tanssi on luku sinänsä. Siinä jos missään halutaan näyttää toisille - katsokaa kuinka hienosti tanssin! En väitä vastaan, jos joku sanoo, että tanssista on mennyt mielekkyys, kun hampaat irvissä yritetään näyttää eikä iloisesta karkeloinnista ole tietoakaan. Viime kuukausien tv-kilpailut ovat hyvä esimerkki siitä, miten järjettömään touhuun tuo esiintymisen yksipuolinen rummuttaminen on vienyt. Ainoa aito ja ihmisläheinen tanssi oli tuo Risto-Matti Ratian omaperäinen tulkinta. Kansakin sen huomasi, tuomarit eivät.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen

Ihanan seksikkäästi alkoi aamu tämän kirjoituksen johdosta. Tuli mieleen joitakin vuosia sitten kuuntelemani Jouko Heiskasen esiintyminen Metropoliassa. Hän puhui tanssin merkityksestä ikäihmisille, mutta merkitseehän se muillekin paljon. Minulle se ei ole ollut elintärkeä laji, mutta kyllä välillä olen ehdottanut tanssimista miehelleni. Eräs tuttavapariskunta tanssi usein. Oli naisen Alzheimerin hidastamisessa tärkeä muoto niin kauan kuin hän oli vielä kotihoidossa. Monipuolinen laji, jossa on tarjolla kaikille herkille aisteille jotakin.

Tämän blogin suosituimmat

Kirjoittajan suosituimmat Puheenvuoro-palvelussa