*

JaakkoKorpi-Anttila http://www.xn--hammaslkri-w5aab.net/kamin/kaminiitto.html

Tapanin ajelua

Pirssin nokka osoitti kohti Lohjaa eli  tarkemmin lähilavaa eli Lohjan Tanhuhovia. Se on meikäläisen kantilta katsoen verraton paikka. Tanssitilaa löytyy riittoisasti, hyvä lattia ja isännällä on ilmeisesti samansorttinen kuva hyvästä tanssimusiikista kuin itselläni, koska käytännössä kaikki sinne valitut orkesterit soittavat minusta hyvää perustanssimusiikkia. Tällä kertaa siellä oli Tulipunaruusut -orkesteri, joka on ollut koko maan kestosuosikki vuosikymmeniä. Ainakin keikkaa on riittänyt vieläpä näinä ankeina aikoina niin, etten ainakaan minä ole valituksen sanaa aikojen ankeudesta tämän porukan suunnalta kuullut. Tosin harvoin näkee niin optimistista porukkaa kuin tämä. He tuskin ensimmäisenä ovat vaivojaan vaikertamassakaan.

 

Valtaosa tanssimaan tulijoista tulee kuitenkin tanssimaan eikä pelkästään kuuntelemaan orkesteria. Se tarkoittaa, että musiikin on syytä olla sopivan tuttua ja melodista sekä sellaista, että sen tahtiin on mukava tallustella. Orkesteri ei yritä 'tulla esiin' niin paljon, että veisi pääosan tavalliselta tanssijalta, joka panee parastaan parketilla usein hiukan arastellen. Tulipunaruusut saa monen tanssijan rohkaisemaan mielensä ja tuntemaan olevansa kohtalainen tanssija, jota orkesteri vain sopivasti avittaa musiikillaan. On taito salata taidokkuus, sanottiin jo yli 2000 vuotta sitten ja sen tämä orkesteri osaa sen tehdä hienotunteisesti jättäen myös tanssijalle tilaa esiintymisensä onnistumiselle: 'Katsokaa, miten upean daamin olen onnistunut saamaan pyöritettäväkseni ja miten hienosti häntä vien!'

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (8 kommenttia)

Käyttäjän moro kuva
Markku Tyry

Hyvä Jaakko Korpi-Anttila.

Nyt sinä mokasit. Aihe sinänsä on hyvä, vaikka minulla ns. tavallisista tanssipaikoista on vain nuoruuden muistoja. Hyviä onkin.

Lohjasta on tänään avattu "kaksitoista koodia"-avaus. Se kertoo Lohjan piirteistä paikkakuntalaisen silmin: http://markkuhuusko.vapaavuoro.uusisuomi.fi/viihde...

Siellä tuo Tanhuahovi on mainittu. Olisi sopinut sinne hyvin.

Käyttäjän jooel kuva
Jooel Jaakkola
Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen

Siitä on aikaa, kun tanssilavoilla olen käynyt. Hesa Pavi taisi olla viimeisiä paikkoja, vaikka siellä tanssitaan ilmeisesti yhä. Oli suurta juhlaa, kun se avattiin aina Vappuna. Pitäisi ehkä lähteä joskus kokemaan ja muistelemaan. Tuntuisikohan vielä samalta? Naisten hakuja ei silloin ollut. Kehtaisikohan sitä edes hakea, jos sellainen mahdollisuus tulisi?
Tanhuhovin ohia ajamme joskus, kun Lohjan kautta menemme Tammisaareen, joten nimi vaan on tuttu.

Käyttäjän JaakkoKorpi-Anttila kuva
Jaakko Korpi-Anttila

>#3/IL:
Asian vierestä

Muistaakseni sinäkin tuskailit silmille hyppivien mainosten kanssa. Sama vika.

Asensin ensin Malwarebytes Anti-Malware versio 1.75.0.1300
Se poisti 64 PUP.. -tiedostoa rekistereistä ym. mutta ponnahdusmainokset palasivat takaisin.
Asensin sitten vielä Malwarebytes Anti-Exploit version 0.09.4.2000 sekä saman firman Adguard.
Nämä kaikki yhdessä näyttävät purevan. PopUpit, jonka alareunassa on 'Ads by PlusHD.5', eivät näy eivätkä hypi silmille, vaikka paikan ne ottavat näytöllä. (Käytän Firefoxia, Gromea ja Operaa vähän vuorotellen, kaikilla samat oireet eli matoja on vissiin Windows7:n puolella ja niiden poistaminen voi olla hankalaa.)

Minulla vajaa kuukausi ilmaista käyttöaikaa näille ohjelmille, sitten pitää miettiä ostaako ne.

Oletko päässyt eroon popupesita? Jos olet, niin miten?

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen

Ei näy pop-upeja juurikaan. Täysin niitä ei voi torjua, mutta ne kannattaa heti poistaa näytöltä, kun ilmaantuvat. Asennettiin Firefox ja nyt kaikki on mielestäni hyvin.
Pitäisi laittaa Nortonista uusin versio. Se on torjunut melkoiset virushyökkäykset. Sähköpostiin tulee mahdottomasti roskaa, mutta oma vika..
Norton karsii suurimman osan, sanoisin kiitettävästi. Ei pitäisi vastata mihinkään kilpailuihin, ei mihinkään. Sähköpostissa lisääntyy heti roska.

Kyselenpä pikkuisen taitureilta huomenna pop-upien hävittämiskeinoja, ehkä niitä pitää vaan hyväksyä?
Minulla on aika tiukat rajoitukset eli uskon, että näin koneestani ei voi kerätä seurantatietojakaan.
My heritage avautuu oudosti ilman, että itse sitä haluan. Se kyllä kummastuttaa. Olen tehnyt sillä sukupuuta.

Käyttäjän JaakkoKorpi-Anttila kuva
Jaakko Korpi-Anttila Vastaus kommenttiin #5

>#5/IL:
Tämä on aivan henkimaailman juttu. US:n Puheenvuoron ja Vapaavuoron sivuilla Firefox ja Opera eivät näytä 'Ads by PlusHD.5' -mainoksia eli popup roskaa, mutta Crome näyttää, vaikka esto on päällä. Millään muilla internet-sivustoilla ei toistaiseksi ole näitä mainoksia. Joten en tiedä, miten nuo em. asentamani malware-ohjelmat roskia estävät. Ken elää hän näkee!

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen Vastaus kommenttiin #6

Tänään jollakin ulkomaisen lehden sivustolla tuli yksi pop.up esille, ei muualla. On sellainen käsitys, että Chrome ei ole niitä parhaita selaimia, vaikka moni sitä suositteleekin. Kokeilin jo aikaa sitten, mutta luovuin siitä.

Käyttäjän JaakkoKorpi-Anttila kuva
Jaakko Korpi-Anttila Vastaus kommenttiin #7

>#//IL:
Chrome on kuuleman mukaan kevyt (eli nopea sitä kautta).
Vaihdoin internetkoneeseen Ubuntu -käyttöjärjestelmän. Siinä on oletuksena mm. Firefox ja Open Office. Sopii, koska olen käyttänyt niitä jo vuosia. Näyttää ainakin toimivan kuin 'junan vessa' ennen vanhaan.

Tämän blogin suosituimmat

Mainos

Netin kootut tarjoukset ja alennukset