*

JaakkoKorpi-Anttila http://www.xn--hammaslkri-w5aab.net/kamin/kaminiitto.html

Pyörätuolissa tangoa

Olen vuosia ihaillut pyörätuolitanssijoiden taitavuutta lavoilla. Viimeksi Someron Ämyrillä, mutta myös Helsinki Pavilla ja Lohjan tanhuhovissa nämä ovat vakiokävijöitä. Upeaa katseltavaa kerta kaikkiaan!

Parhaillaan on menossa lähes kahden viikon MM-kisat Buenos Airesissa, aiheena on tango. Yli 700 paria 43 maasta esittävät taitojaan niin tuomaristolle kuin yleisölle. Katsojille loppukilpailuihin oli jaossa 10 000 ilmaislippua, mikä osoittaa kulttuuriministeriön sitoutumista tähän kulttuurin alueeseen. En ole huomannut suomalaisen median  näitä kisoja noteeraavan.

Siltä varalta, ettei pyörätuolitanssi ole kaikille tuttua, alla olevassa linkissä on pieni esimerkki siitä, mitä se voi parhaimmillaan olla:

http://www.clarin.com/ciudades/Ciudad_de_Buenos_Aires-Mundial_de_Tango-b...

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Olen vain sattumoisin katsellut, ja kiitos linkistä. En kuitenkaan saanut siitä enempää kuin kaksi kuvaa?

Käyttäjän JaakkoKorpi-Anttila kuva
Jaakko Korpi-Anttila

>#/SN: "..kaksi kuvaa."

Omalla koneellani kun vieritään sivua alaspäin toisena olevaan kuvaan, jossa pari istuu lattialla, ilmestyy kuvan keskelle nuoli (kolmio), jos sitä klikkaan, niin klippi virittyy (mainokset kannattaa skipata).

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Mitä kuvista. Olen tanssinut monen pyörätuolissa juhlimaan tulleen neitokaisen kanssa. Eräskin alakoulussa ollut luokkakaveri oli sairautensa takia joutunut pyörätuoliin. Kivaa meillä kuitenkin oli, sillä Marja ei turhia sairauttaan surrut.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #3

Ei kai siinä muuta eroa ole kuin tanssiote ja lattialle vähän enemmän tilaa, luulisin. Tanssihan se pääasia on, ja kenen kanssa se hyvältä tuntuu.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Tanssi on tanssia, vaikka raajat eivät kulje aivan askelissa mukana, vaan rullaavat tahdissa menossa mukana.

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen

Muistanette miten Könkkölän pariskunta tanssi linnanjuhlissa. Maija Könkkölä johdatteli pyörätuolissa istuvaa Kalle Könkkölää. Siinä oli ehkä Suomen kuuluisin pyörätuolitanssin pari.

Oscari Wirola

Jaakko hyvä, kiitos linkistä. Se tanssi oli todella taidetta. Soisin todellakin tuollaiselle enemmän tilaa julkisuudessa. Eivät ole mitään turhia palstantäytteitä!

Tämän blogin suosituimmat

Mainos

Netin kootut tarjoukset ja alennukset