JaakkoKorpi-Anttila http://www.xn--hammaslkri-w5aab.net/kamin/kaminiitto.html

Ilmastonhoitoa vuoden vaihtuessa

Haittavaikutuksiltaan ilmastoon 1 kg typpioksideja vastaa 296 kg hiilidioksidia. Siten esimerkiksi kun Helsingissä on takavuosina paukuteltu ilotulitulitteita uutta vuotta vastaanotettaessa kertaluokkaa 1500 kg, vastaa se karkeasti 520 000 litran öljypolton ympäristöpäästöjä. Tämä on sama määrä kuin, jos ajaisin pienellä autollani 10 milj. km maantieajoa eli noin 4500 kertaa Suomen päästä päähän.

Ilottelussa ryyppäämisen, rähjäämisen ja ovissa renkumisen minä vielä ymmärrän, mutta rakettien paukuttelu menee käsityskykyni ulkopuolelle. Ehkä tämä nyreyteni johtuu entisestä ammatistani, kun niissä piireissä ruudin käyttötarkoitus on puhtaasti ihmisten tappaminen. Paukuttelusta saavat niin koti- kuin luonnonvaraiset eläimet hermojärkytykset, niin jonkun pitäisi tehdä jotakin, edes 300-kertainen päästövero raketeille hiilidioksideja tuottaviin nähden. Vihreätkin ovat tässä kohtaa tuppisuita!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Eikö hengiltä verottaminen olekin hyvinvointiyhteiskunnan vakiomenetelmiä? Kannatan sen käyttämistä ilotulitteisiin.

Käyttäjän Kalle kuva
Kalle Pohjola

Niin oli minunkin entinen ammattini ruutia paloi, silloin tosin ei kukaan osannut verrata sitä ilmansaasteisiin. Kranaatinheittimen (raskas) lähtöpanos, rs-singon ajopanos; melkoisia ilmansaastuttajia, joskin kyllä tarpeellisia.
Mutta nämä vuodenvaihteen tulitukset voisi kyllä korvata esim lasertekniikalla yms. Näinhän on jo joissain paikoin tehtykkin.

Käyttäjän jormamoll kuva
Jorma Moll

>.....niissä piireissä ruudin käyttötarkoitus on puhtaasti ihmisten tappaminen. ...

ooo

Hatunnosto rehellisyydelle.

Hyvää Uutta Vuotta!

Tämän blogin suosituimmat

Kirjoittajan suosituimmat Puheenvuoro-palvelussa