JaakkoKorpi-Anttila

Taiteilijoiden rikos- ja käytösseuraamukset

Tuntuu vähän oudolta, kun Jari Sillanpään keikkamyyjä vakuuttaa, että kevään konsertit toteutuvat suunnitellusti. Taiteilijan kevään keikat starttaavat 13.4. Rukalla ja päättyvät 20.5. Tampereella. Hän on selkeästi sotkeutunut rikokseen, josta enimmäisrangaistus on kaksi vuotta vankeutta. Kun ottaa huomioon viime vuoden käyttörikosrangaistuksen, niin rikoksen uusijana mitta-asteikko tuskin on alapäästä.

Muistuu vain mieleeni paljolti tuulesta temmattu Veitolan parjauskampanja Tommi Metsäkedon epäasiallisesta käytöksestä naisia kohtaan, minkä seurauksena taiteilija menetti kaikki keikkansa. Isompikenkäiset selviävät pahemmistakin tempuistaan pelkällä anteeksipyynnöllä. Mielenkiinnolla jään seuraamaan järjestäjien edesottamuksia Sillanpään asiassa. Pecunia non olet (Raha ei haise, Vespasianus).

- - - -

Rikoslaki 50 luku (17.12.1993/1304)1 § (30.5.2008/374) Huumausainerikos: Joka laittomasti ..

3) tuo tai yrittää tuoda maahan taikka vie tai yrittää viedä maasta taikka kuljettaa tai kuljetuttaa tai yrittää kuljettaa tai kuljetuttaa huumausainetta, 4) myy, välittää, toiselle luovuttaa tai muulla tavoin levittää tai yrittää levittää huumausainetta, tai 5) pitää hallussaan tai yrittää hankkia huumausainetta, on tuomittava huumausainerikoksesta sakkoon tai vankeuteen enintään kahdeksi vuodeksi. (Rikoslaki 21 luku 1§ .. tapon alaraja on kaksi vuotta vankeutta.)

 

 

Lisäys:

Satakunnan kansa:  Siikainen perui Sillanpään esiintymisen kunnan kesänavauksessa – "Emme halua sellaista arvomaailmaa tänne"

https://www.satakunnankansa.fi/satakunta/siikainen-perui-sillanpaan-esii...

Iltalehti: Jari Sillanpään piti nousta juhannuspäivänä Syvälahden Viihdekeskuksen lavalle. Tapahtumajärjestäjä tiedottaa peruutuksesta.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän mattiosaisa kuva
Matti Säisä

Eikös tähän ole yksinkertainen selitys, Metsäkedon käytös oli "meetoo-rikos", Sillanpää taas yhtenä monista huumausaineiden kanssa puuhastelevista. Aikanamme näiden kahden väärinkäytöksen kohdalla epäasiallinen käytös naisia kohtaan on nostettu tikun nokkaan.

Käyttäjän JaakkoKorpi-Anttila kuva
Jaakko Korpi-Anttila

→ 1/MS: .. Metsäkedon käytös oli "meetoo-rikos"..

Epäuskoani naiselliseen viattomuuteen luo se, että ainakin osa perustui kirjalliseen luovuuteen ilman sen suurempaa totuuspohjaa. Tässä on analogiaa historian perinteiselle kirjoitukselle: Kirjoittaja kertoo, kuinka hänen mielestään asian olisi pitänyt tapahtua eikä sitä kuinka asia tapahtui.

Ilmeisesti asiaa käsitellään vielä julkisuutta hakematta.

Tämän blogin suosituimmat

Kirjoittajan suosituimmat Puheenvuoro-palvelussa